Keresés

Levelezős hallgatók, figyelem!

A konzultációs beosztás megváltozott. Az új változat a honlapról letölthető. Módosítás dátuma: 2010. 10. 21.

Induló szakjaink

Informatikatanár MA.
Programtervező informatikus BSc.
Web-programozó felsőfokú szakképzés

Elérhetőségek

  • E-mail: szamtech@ektf.hu
  • Tel/Fax: 520-486 vagy 520-400/4142
  • Cím: 3300 Eger, Leányka út 4.
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  2024. március  
cisco
A CISCO hálózati akadémia Program 2005-től az Eszterházy Károly Főiskola - Matematikai és Informatikai Intézet - Információtechnológiai tanszékén is elérhetővé vált.
msdn
Erről a szerverről elindulva az Eszterházy Károly Főiskola Matematikai és Informatikai Intézetének oktatói és hallgatói a Campus licencen kívül további Microsoft szoftvereket érhetnek el.
it
Intézetünk egyike a magyarországon elsőként regisztrált hivatalos IT Akadémiáknak. A Microsoft támogatásával 2006 óta veszünk rész a Microsoft IT Academy Program programban, melynek célja hogy felsőoktatásban résztvevőknek minél kedvezőbb feltételek mellett nyújtson lehetőséget a korszerű és versenyképes ismereteket megszerezéséhez.

Web-programozó

Képzési forma, tagozat: felsőfokú szakképzés, nappali és levelező tagozat
Képzési idő: 4 félév, 120 kredit
Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Web-programozó
OKJ száma: 55 481 04 0000 00 00

Képzés célja: Olyan informatikai szakemberek képzése, akik képesek dinamikus weblapokat, portálokat tervezni, kifejleszteni, tesztelni, bevezetni és üzemeltetni. Továbbá kellő mélységű elméleti ismeretet nyújtani a képzés második ciklusában, Programtervező informatikus BSc szinten, történő folytatásához.

Ideális jelentkező:

  • érdeklődő, logikus gondolkodású, kreatív, képes algoritmizálni
  • szívesen tölti idejét a számítástechnika és az informatika legújabb eredményeinek megismerésével, szeret programozni, érdekli a számítógépek működése, a számítógép-hálózatok, az internet
  • képes hatékonyan kommunikálni és társaival valamely közös célért együtt dolgozni
  • meg akarja ismerni a programozás művészetét, az algoritmusokat, a szoftver készítés modern eszközeit, az objektum orientált programozást, az adatbázis-kezelő rendszereket, a dinamikus web-programozást, multimédiás anyagok készítésének csínját-bínját
  • szeretne önálló projekt labor, illetve szakmai gyakorlaton részt venni

Főbb tárgyak: A képzés öt modulból áll. Minden modulból külön vizsga van, de egy modulból csak egyszer kell vizsgázni, ha esetleg más OKJ képzésben is részt vesz valaki. A web-programozó moduljai:

  • Korszerű munkaszervezés modul (Információtechnológia I., Munkavédelem és biztonságtechnika, Hulladékkezelés I., Számítógép architektúrák, Jogi alapismeretek, Nyelv)
  • Gazdálkodási, projektvezetés modul (Közgazdasági alapismeretek, Szervezési és vezetési ismeretek, Projekt irányítási rendszerek, Munkavégzési technikák)
  • Web-alkalmazás fejlesztés előkészítése rendszerek modul (Bevezetés az informatikába, Operációs rendszerek I., Szerver adminisztráció, Grafikus és képi információk kezelése, Szkript nyelvek, Cisco hálózati akadémia I., Matematikai praktikum, Web-programozás biztonsági kérdései)
  • Web-alkalmazás tervezés modul (Magasszintű programozási nyelvek I.-II., Algoritmizálási alapismeretek, Adatbázisrendszerek, Rendszerszervezés, Programozási technológiák)
  • Web-alkalmazás fejlesztés modul (HTML ismeretek, Webdesign és tipográfiai ismeretek, Form kezelés és CGI programozás, Dinamikus WEB programozás, Webportálok készítése CMS alapokon, Moduláris weboldalak fejlesztése, Új generációs Web technológiák, Web-programozás .NET/Java alapokon, Online adatbázisok konfigurálása, menedzselése, Multimédia forrás fileok előállítása I.-II.)

Nyelvi követelmények: A felsőfokú szakképzés megszerzéséhez idegen nyelvű szakmai szöveg megértését vizsgáló modul záróvizsgát kell tenni, de ezt 2 a képzésbe beépített nyelvi óra is segíti.

Továbbtanulási lehetőségek: Hallgatóink a szakképzés megszerzése után folytathatják tanulmányaikat bármelyik BSc szakon. Ha ezt Programtervező informatikus (PTI) BSc szakon teszik, akkor az elvégzett 120 kreditből 60 kredit beszámításra kerül. A két képzésben párhuzamosan is részt lehet venni kihasználva a Web-programozó szakon lévő sok technológiai és a PTI erős elméleti hátterének kombinációját.

Szakma szépségei: A web-programozó olyan informatikai szakember, aki a megszerzett informatikai ismereteit hatékonyan tudja alkalmazni a gyakorlatban és a gazdasági élet több területén is. A végzett hallgatóink képesek dinamikus weblapok rendszereket áttekinteni, fejleszteni, tesztelni és üzemeltetni. A szakon megszerzett tudás alkalmazásával lehetőség nyílik erős adatbázis kezelési, hálózati (CISCO akadémia), szerver üzemeltetői, web-programozói ismeretekre szert tenni.

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek: Egyre inkább elfogadott az a mondás, hogy akinek nincs weblapja, az nem is létezik. A nálunk végző web-programozók nagyon jó eséllyel helyezkednek el nagyobb vállalatok weblap készítőjeként, kisebb-nagyobb web megoldásokat készítő informatikai cégeknél, újságok online szerkesztőségében, online áruházak, közösségi oldalak fejlesztőiként, de akár adatbázis- vagy szerverüzemeltetőként is. Büszkén mondhatjuk, hogy Programtervező informatikus BSc szakon végzett hallgatóink közül mindenki néhány hét alatt munkát talált. Reméljük ez igaz lesz a Web-programozó szakon végző hallgatóinkra is.




Powered by: staticmedia.hu 2010


aries3 v1.0

W3C Validator